Τέσσερις κοινές παρανοήσεις για το κάψιμο λίπους

Γυναίκα κάνει δίαιταΌποιος θέλει να χάσει βάρος και να κάψει σωματικό λίπος δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ για να βρει κάθε είδους «συμβουλές» και «προγράμματα» στο internet, στα περιοδικά και στα βιβλία. Δυστυχώς πολλές από αυτές τις ιδέες δεν είναι μόνο ένα μάτσο γιατροσόφια, αλλά συχνά ανθυγιεινές και εκτός πραγματικότητας.

Το κάψιμο του σωματικού λίπους απαιτεί αλλαγή του τρόπου ζωής με συνεχή άσκηση και υγιεινή διατροφή. Αντί να πέφτετε θύματα όλο και περισσότερων παρανοήσεων για το κάψιμο του λίπους, καλό θα ήταν να διαβάσετε τα παρακάτω.

1. Οι εξιδεικευμένες ασκήσεις δεν καίνε λίπος

Για να καεί το σωματικό λίπος αποτελεσματικά θα πρέπει να αυξηθούν οι καρδιακοί ρυθμοί μέσω εκτεταμένης άσκησης ολόκληρου του σώματος και όχι μόνο ορισμένων σημείων του. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα πρόγραμμα διαφορετικών ασκήσεων όπου μία έντονα καρδιοτονωτική άσκηση θα πρέπει να ακολουθείται από μία μέτρια καρδιοτονωτική. Οι εξιδεικευμένες ασκήσεις είναι καλύτερες για να τονίζουν το σώμα όχι για να καίνε λίπος.

2. Έχει σημασία πόση ώρα ασκήστε

Θα σας άρεσε η ιδέα; Σε ποιόν δεν θ’ άρεσε να μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα μόλις με 10 λεπτά αεροβικής γυμναστικής αντί για 30; Στην πραγματικότητα, για να καεί το λίπος, θα πρέπει να ασκήστε για περισσότερο από 20 λεπτά κάθε μέρα.

Οτιδήποτε λιγότερο δεν καίει το αποθηκευμένο λίπος. Τα 20 λεπτά προκαλούν άγχος στο σώμα για έλλειψη ενέργειας με αποτέλεσμα να στραφεί στα αποθέματα λίπους.

3. Η λιγότερη κατανάλωση τροφής δεν καίει λίπος

Οι δίαιτες πείνας δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Απλά σκεφτείτε πόσες φορές οδηγήσατε τον εαυτό σας σε πείνα για να χάσετε βάρος με αποτέλεσμα να γίνετε δυστυχής και είτε να σταματήσετε είτε αμέσως μετά να ξαναπάρετε όλο το χαμένο βάρος συν ακόμη μερικά κιλά.

Διαμορφώστε τη δίαιτα σας ώστε να καίτε λίπος σταθερά χωρίς να πεινάτε.

4. Μπορείτε να τρώτε λιπαρές τροφές

Εδώ είναι τα δύσκολα. Κάποια χρόνια πριν, όταν το αδυνάτισμα άρχισε να γίνεται σοβαρό ζήτημα, πριν αρχίσουν οι άνθρωποι να κάθονται όλη μέρα, η κατανάλωση λιπαρών τροφών ήταν απαγορευμένη. Τελευταία όμως αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει παρά το ότι ο κόσμος ακόμη νομίζει ότι ο μόνος τρόπος να κάψει λίπος είναι να μην τρώει λιπαρές τροφές.

Παρά το ότι ένα γραμμάριο λιπαρής τροφής έχει περισσότερες θερμίδες από ένα αντίστοιχο γραμμάριο πρωτεΐνης, αυτό δεν επηρεάζει μια υγιεινή διατροφή εκτός αν πάει στα άκρα και υπάρχει υπερκατανάλωση. Αυτή η υπερκατανάλωση σε συνδυασμό με μια καθιστική ζωή είναι που κάνουν τις λιπαρές τροφές κακή ιδέα.

Όμως η κατανάλωση υγιεινών λιπαρών τροφών σαν το αβοκάντο ή το άπαχο κρέας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να καταναλώνετε λίπος στη δίαιτα σας.

Σ’ έναν τέλειο κόσμο, θα μπορούσαμε να τρώμε οτιδήποτε θέλουμε και να παραμένουμε υγιείς και αδύνατοι. Δυστυχώς, ζούμε στον πλανήτη γη και είμαστε πολύ μακριά από την τελειότητα και κάνουμε λάθη. Το να γνωρίζουμε πως θα τρώμε υγιεινά και να ασκούμαστε είναι το πρώτο βήμα προς τον στόχο της καψίματος του σωματικού λίπους.

Δείτε επίσης: Ασκήσεις για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά