Αδυνάτισμα: Η απάντηση βρίσκεται στην μεταφορά θερμίδων

Μήλο πάνω σε ζυγαριάΆνθρωποι που κάνουν δίαιτα σε όλον τον κόσμο έχουν εφαρμόσει πολλούς τρόπους απώλειας βάρους και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών αποτυγχάνουν. Μερικές μέθοδοι αδυνατίσματος δεν είναι αποτελεσματικές για όλους, ενώ ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους που έχει αποτελέσματα σε ένα άτομο μπορεί να μην αποφέρει αποτελέσματα σε κάποιο άλλο. Όμως υπάρχει μία μέθοδος αδυνατίσματος που πολλοί χρησιμοποιούν με επιτυχία και αυτή είναι η μεταφορά θερμίδων. Οι επόμενες παράγραφοι παρουσιάζουν αυτή την μεταφορά, όπως επίσης και μερικά από τα ξεκάθαρα πλεονεκτήματα με τα οποία συνδέεται.

Η μεταφορά θερμίδων είναι μία μέθοδος αδυνατίσματος η οποία ανάγεται στην εναλλαγή κατανάλωση θερμίδων. Για παράδειγμα, είναι πολύ συνηθισμένη η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων στο δείπνο από οποιοδήποτε άλλο γεύμα. Μεταφέροντας θερμίδες, όπως για παράδειγμα καταναλώνοντας περισσότερες το πρωί και λιγότερες το βράδι, πολλοί άνθρωποι επιτυγχάνουν απώλεια βάρους με υγιεινό τρόπο. Η μέθοδος επιτρέπει στο σώμα περισσότερο χρόνο να κάψει τις έξτρα θερμίδες αντί να τις μετατρέψει σε λίπος.

Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα τα οποία συνδέονται με αδυνάτισμα μέσω μεταφοράς θερμίδων. Μερικά από αυτά είναι:

  • Επίτευξη γρήγορης απώλειας βάρους
  • Επίτευξη υγιεινής απώλειας βάρους
  • Μόνο ένα μικρό ποσοστό ατόμων ξαναπαίρνει τα κιλά που έχασε

Το γρήγορο αδυνάτισμα συχνά συνδέεται με τη μεταφορά θερμίδων για πολλούς λόγους. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η μεταφορά νωρίς το πρωί επιτρέπει στο σώμα περισσότερο χρόνο για να κάψει τις παραπανίσιες θερμίδες. Όταν καταναλώνονται οι περισσότερες θερμίδες το βράδι και μετά πάμε για ύπνο, το πιο πιθανό είναι ότι αυτές οι θερμίδες θα μετατραπούν σε λίπος.

Το υγιεινό αδυνάτισμα έχει επίσης συσχετιστεί με μεθόδους απώλειας βάρους με μεταφορά θερμίδων. Με αυτούς τους τύπους αδυνατίσματος δεν μειώνεται η κατανάλωση θερμίδων σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων προκαλούν προβλήματα υγείας για τα οποία δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όταν εφαρμόζεται πρόγραμμα μεταφοράς.

Επιπρόσθετα στα όσα αναφέρθηκαν ήδη, οι περισσότεροι άνθρωποι που χάνουν βάρος με τέτοιους τρόπους αναφέρουν ότι αποκτούν με επιτυχία και τη δυνατότητα να μην ξαναπάρουν κιλά. Μόνο ένα μικρό ποσοστό αποτυγχάνει σε αυτό το κομμάτι. Οι περισσότεροι άνθρωποι που εφαρμόζουν τέτοιο πρόγραμμα, καταλήγουν επίσης στο συμπέρασμα ότι αυτή η μέθοδος είναι και η πιο εύκολη στο να παραμείνει κάποιος πιστός σε αυτήν.

Οποιοδήποτε πρόγραμμα δίαιτας απαιτεί από αυτόν που την εφαρμόζει να παραμείνει προσηλωμένος σε αυτήν, να παραμείνει συνεπής και να είναι υπομονετικός. Είναι πιο εύκολο να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι όταν το όλο εγχείρημα εφαρμόζεται μέσω μεταφοράς θερμίδων για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι αυτός που εφαρμόζει τη δίαιτα δεν χρειάζεται να αποφύγει κάποιες ομάδες τροφών και άρα είναι πιο εύκολο να την εφαρμόσει. Τα κύρια απαιτούμενα που συνδέονται με αυτή τη μέθοδο αδυνατίσματος είναι:

  • Η κατανάλωση του μεγαλύτερου ποσοστού των θερμίδων όσο πιο νωρίς γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • Η κατανάλωση του δείπνου τουλάχιστον πέντε ώρες πριν την ώρα για ύπνο
  • Η συχνή συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες

Με τόσο εύκολες απαιτήσεις, πολύ λίγοι άνθρωποι αποτυγχάνουν όταν εφαρμόζουν αυτή τη μέθοδο δίαιτας.